Over mij

Hallo, en welkom op mijn blog. Mijn naam is Lies. Ik ben een prille dertiger, getrouwd met manlief, en samen hebben we zoonlief, nu 2 jaar oud. Met z’n drietjes, en met nog 2 katten erbij, wonen we in Gent, in een huisje dat we nog volop aan het verbouwen zijn.

Family shot

Ik werk als interne communicatie- en adoptiespecialist binnen de IT-afdeling van een bank. En nee, dat wil niet zeggen dat ik techneuten adopteer 🙂 Mijn taak: ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen weten welke IT-veranderingen of nieuwigheden er op til staan, en liefst ook nog dat ze weten hoe ze daarmee zelf aan de slag kunnen. Dat gaat dus van quick cards en e-learning videos maken naar interne campagnes voeren. And it’s fun 🙂

Ik begon deze blog in 2009. Toen heette deze stek nog Knitty Crochety, en schreef ik alleen in het Engels (daarover later meer). De bedoeling was om toelichting te geven bij de patronen die ik gebruikte: welk garen had ik gebruikt, welke technieken, en wat had ik aangepast. Als iets me niet duidelijk was en ik moest gaan opzoeken hoe ik iets moest doen, maakte ik er een tutorial van. Die deelde ik dan op deze blog.

Sindsdien is er al heel wat veranderd. Wat begon als Knitty Crochety en vooral gericht was op breien en haken, is geleidelijk aan geëvolueerd naar Abfabulies (naar de goeie ouwe serie Absolutely Fabulous, waar deze blog voor de rest niets mee te maken heeft).  En wat kan je hier nu dan vinden?

Zoals gezegd begon ik deze blog ooit in het Engels. Mjn grootste inspiratie om zelf te beginnen, kwam van Full of Fluff. Via stumbleupon kwam ik vooral Engelstalige blogs tegen die over dit onderwerp gingen, en  het leek me logisch om zelf dan ook maar in het Engels aan de slag te gaan. Van opleiding ben ik bovendien vertaler Engels-Russisch, dus het was nog eens een goeie oefening om mijn Engels te onderhouden ook. (En nee, ik voelde me niet geroepen om ook in het Russisch te gaan schrijven). Ik had er toen echt geen idee van dat er ook een grote Nederlandstalige blogwereld bestond. Silly me! Toen ik dan een paar jaar later ontdekte dat er niet alleen wel een  Nederlandstalige blogwereld bestond en die ook nog eens gigantisch was, ben ik  tweetalig beginnen te bloggen.

Neus gerust ’s rond. Als je niet weet waar te beginnen, vind je hieronder al vast mijn 5 meest bezochte blogposts:

 1. Hoe brei je intarsia in het rond
 2. Hoe gebruik je flockfolie
 3. Hoe maak je een kartonnen kerstboom
 4. Hoe maak je een hoes voor je BabyBjörn
 5. Hoe naai je een paspelzak met rits

Toch nog vragen? Aarzel zeker niet om me te contacteren 🙂

5 gedachten over “Over mij”

    1. herkenbaar! ik trek graag foto’s! ben niet fotogeniek! dus dat komt goed uit! 🙂
     ik leer net je blog kennen via verslag vergadering ekkergem … ik ben alvast enthousiast om ~brei/naai/haak/huis/tuin~ groepje te vervoegen in ekkergem … martinushuis … of ander huis?
     ik ga de eerst komende dagen deze blog verder uitspitten …
     ik ben handig in breien, liefst ingewikkelde steken met rondbreinaald! ik kan stimulans gebruken om mijn talrijke projectjes ‘aanpassen tweedehands-gekochte kledij’ op te starten … heb prima naaimachine die helaas nutteloos in de kast staat te treuren!
     ik zou het ook tof vinden andere creatievelingen te leren kennen en plezier te maken!

     1. Ha, super, iemand die ingewikkelde steken kan uitleggen 🙂 Ik kan van alles een beetje, maar heb nog redelijk wat bij te leren. En ’t Martinushuis is niet ver om de naaimachine mee te sleuren 🙂

Geef een reactie