Halloween en een vleermuiskostuum naaien in minder dan 1 uur

Dat de kindjes verkleed naar school mochten komen, zei het briefje op de deur van de kleuterklas. Dat dit betekende dat ik nog 2 dagen had om een iets in elkaar te flansen, waarschuwden de alarmbelletjes in mijn hoofd me.

Een snelle zoektocht op het internet met de termen ‘easy’, ‘diy’ en halloween costume’ brachten me bij dit vleermuiskostuum. En zoonlief zag het ook direct zitten. Oef!

Restte nog de vraag of dit echt zo’n snel-klaar projectje was als beloofd (want ik ken dat, Jeroen Meus heeft me zo ook regelmatig ’s bij mijn pietje, ik moet zowat de traagste groentesnijder ooit zijn, maar da’s een ander verhaal). Tien minuten, zegt de handleiding. Gezien ik meestal al meer tijd nodig heb om mijn stof juist te leggen, nam ik dat met een korrel zout. Zou het in een uurtje lukken? De test:

  • De zoon opmeten: 5 minuten (met dank aan de tv)
  • Een geschikt stofje zoeken in de voorraad: 10 minuten (eentje uit de nichtjeszak)
  • Instructies volgen en ’t geheel in elkaar steken: 25 minuten

Totaal: minder dan een uur! Score!

Batman masker

Omdat het allemaal zo snel lukte, maakte ik er ook nog een masker bij, met deze pin als voorbeeld. Ik koos voor 2 lagen zwart zwarte vilt, en stikte ze op elkaar met contrasterend geel. Niet mijn beste idee, want het werd al laat, en ’t stikken liep – letterlijk – al eens scheef, en dat valt nogal op nu. Mij toch. De zoon, die wou vooral zo snel mogelijk als vleermuis naar school vertrekken.

Batman masker

Dus, vleugels – check, masker – check. Bleek ik nog 1 probleem te hebben. De vleugels zijn gemaakt als een soort van bolero. Om het geheel compleet te maken, heb je nog een effen zwart t-shirt nodig. En dat hadden we hier niet in huis. Ah nee, want als die het huis binnenkomen, dan worden die zo goed als direct gepimpt met flockfolie, zoals je kan zien op de foto. Dus vrijdagochtend is zoonlief naar school vertrokken met een bedrukt t-shirt aan. Achterstevoren. En geen haan die ernaar gekraaid heeft.

"Batman

Missie Halloween: geslaagd!

"Batman

Hoe zit dat met jullie? Weken op voorhand klaar? Last-minute stress? Of slaan jullie het hele Halloweengedoe gewoon over (en in dat geval, wat is jullie geheim)?

Share

2 Responses

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: