Halloween en een vleermuiskostuum naaien in minder dan 1 uur

Batman masker

Dat de kindjes verkleed naar school mochten komen, zei het briefje op de deur van de kleuterklas. Dat dit betekende dat ik nog 2 dagen had om een iets in elkaar te flansen, waarschuwden de alarmbelletjes in mijn hoofd me.

Een snelle zoektocht op het internet met de termen ‘easy’, ‘diy’ en halloween costume’ brachten me bij dit vleermuiskostuum. En zoonlief zag het ook direct zitten. Oef!

Restte nog de vraag of dit echt zo’n snel-klaar projectje was als beloofd (want ik ken dat, Jeroen Meus heeft me zo ook regelmatig ’s bij mijn pietje, ik moet zowat de traagste groentesnijder ooit zijn, maar da’s een ander verhaal). Tien minuten, zegt de handleiding. Gezien ik meestal al meer tijd nodig heb om mijn stof juist te leggen, nam ik dat met een korrel zout. Zou het in een uurtje lukken? De test:

  • De zoon opmeten: 5 minuten (met dank aan de tv)
  • Een geschikt stofje zoeken in de voorraad: 10 minuten (eentje uit de nichtjeszak)
  • Instructies volgen en ’t geheel in elkaar steken: 25 minuten

Totaal: minder dan een uur! Score!

Batman masker

Dus, vleugels – check, masker – check. Bleek ik nog 1 probleem te hebben. De vleugels zijn gemaakt als een soort van bolero. Om het geheel compleet te maken, heb je nog een effen zwart t-shirt nodig. En dat hadden we hier niet in huis. Ah nee, want als die het huis binnenkomen, dan worden die zo goed als direct gepimpt met flockfolie, zoals je kan zien op de foto. Dus vrijdagochtend is zoonlief naar school vertrokken met een bedrukt t-shirt aan. Achterstevoren. En geen haan die ernaar gekraaid heeft.

Vroem vroem autoboekentas

  • Zo geknipt 2 – Voor appelen en perenZo geknipt 2 – Voor appelen en peren
  • Zo geknipt 2 – ZijzaakZo geknipt 2 – Zijzaak