Handdoeken recycleren – Zo doe je dat

Handdoeken, dat gaat hier redelijk lang mee. De oude exemplaren die ik van thuis meekreeg toen ik op kot ging, verhuisden mee naar mijn eerste appartement, mee naar het eerste huisje, en mee de verbouwing in. Af en toe sneuvelt er eens eentje. Afhankelijk van de manier waarop die handdoek komt te gaan, wordt er soms ook gewoon een nieuw leven in geblazen.

Zo ook met mijn goede oude Minnie Mouse exemplaar, die ooit, in een vorig leven, nog menig zwemles heeft overleefd. Ooit wit met een goed afgetekende Minnie, door de tand des tijds overgegaan naar een soort van grauwgrijs met afgewassen Minnie en uitgerafelde randen. Jammer genoeg geen foto’s van het exemplaar in zijn geheel (al zou het mij niet verwonderen moest mijn moeder er nog ergens een opsnorren na het lezen van dit bericht).

Met lichte weemoed in het hart haalde ik toch stofschaar en meetlat boven, en ging ik aan het knippen. Vierkantjes en rechthoekjes. Met de randjes even de overlock door, en hupla:

b-minnie

  • 7 wattenschijfjes
  • 3 poetsdoekjes
  • 21 snoetenpoetsdoekjes

Die drievuldigheid alleen al maakte het hele proces tot een succes.

En het voordeel van zo’n handdoek met opdruk in stukken te gaan knippen? Je kan die doekjes achteraf ook altijd nog als puzzel bovenhalen.

b-minnie2

Hoe zit dat met jullie? Recycleren jullie ook handdoeken? Of waar gaan die naartoe?

b-minnie3

5 gedachten over “Handdoeken recycleren – Zo doe je dat”

  1. Sponshanddoeken met versleten plekken recykleer ik tot ofwel washandjes, gastendoekjes (makkelijk om aan het wasbakje van het toilet te hangen omdat het veel kleiner is of een gewone handdoek pakt ook minder plaats in in de wasmachine) en toen onze kinderen klein waren transformeerde ik gekregen versleten sponshanddoeken tot slabbetjes. Ik gebruik voor onze kleinkinderen nog slabbetjes van 30 jaar geleden….. Ik heb een heleboel washandjes en als ik er teveel heb, geef ik ze aan de kinderen. Onze dochter heeft voor haar kindjes wasbare luiers gebruikt (die ik gemaakt heb op het model van een tweedehandse Kiddybips) en als absorberende laag gebruikte ik ook afgedankte sponshanddoeken. Ze gebruikte tijdens de nacht een extra inlegger die, vanzelfsprekend, ook gemaakt was van oude sponshanddoeken.
    De luiertjes zelf waren gemaakt van oude flanellen lakens die ik gekregen had van familie…..

Geef een reactie