2016: Goede voornemens en een trui of 3

De deur van 2015 is alweer meer dan een week voorgoed achter ons dicht, en om eerlijk te zijn, ben ik er niet rouwig om. Niet dat 2015 geen schone momenten gebracht heeft, in tegendeel, maar toch. Net toen ik dacht hier eens volop mijn eigen – en in navolging daarvan ook die van jullie – positivity te boosten, kregen zowel manlief als ikzelf net iets meer ziekenhuis aan de binnenkant te zien dan we zouden gewild hebben. Minder posts hier op de blog dus, de goesting om te schrijven was even ver te zoeken. Breien deed ik dan weer extra veel, maar dat hadden de Instagrammers onder jullie wel al in ’t snotje.

Breien

Dus eindigde dat 2015 toch nog positief, en slaagde ik erin om nog voor het einde van 2015 niet 1, niet 2, maar 3 truien te breien!

gebreide truien

De dinotrui voor zoonlief zagen jullie al in een vorige post.

Dinotrui

Mijn eigen kerstexemplaar raakte 2 dagen voor de deadline af.

Kersttrui

En ook de trui van manlief (die enkele weken op een zijspoor gezet was zodat ik die trui voor mezelf kon afwerken, een mens moet af en toe eens aan egoïstisch breien doen) raakte nog net binnen 2015 af. Hoezee!

gebreide mannentrui

Vanaf nu kunnen we hier dus aan zelfgemaaktetruiendag doen met de hele familie. Wie doet nog mee?

zelfgebreidetruiendag

Anyway, de deur van 2015 is nu hermetisch afgesloten, en iedereen in huis blaakt weer van gezondheid. De deur van 2016 staat wagenwijd open. En liggen er daar dan goede voornemens op de mat? Wel ja, van die halve. Dingen die ik vooral graag wil doen, maar niet zozeer dingen die ik van mezelf moet gaan doen.

Wat wil ik dan doen?

  • Minder snoepen. Echt waar. En lukt het ’s een dagje niet, dan begin ik de volgende dag gewoon opnieuw.
  • Weer beginnen met lopen, en uit die infinite loop van les 21 – les 24 uit start to run raken. Da’s nu al 2 jaar gaande, dat spelletje, ik moet er echt ’s door. ’t Zal me goed doen.
  • Meer tijd voor mezelf nemen. Vanaf februari werk ik even 80%, en we gaan zien wat dat doet.
  • Nu leven. En niet in mijn hoofd bezig zijn met alles wat ik nog moet doen.

Welk effect dit op de blog zal hebben, weet ik nog niet. Vorig jaar was ik begonnen met het voornemen toch elke week iets te schrijven, maar dat bracht uiteindelijk wel wat stress met zich mee. Dus 2016 zal wat meer op den bots zijn. We zien wel. Ik hoop dat jullie me dat niet kwalijk nemen.

Hoe zit dat met jullie? Mooie lijstjes? Vage lijstjes? Niets? Veel truien?

gebreide truien

Share

2 Responses

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: