Ekkergemaakt XL – Of hoe we de mannen aan ’t werk willen krijgen

The manly art of knitting

Samen met de eerste bladeren, viel ook de eerste editie van Ekkergemaakt voor dit najaar. Daarbij blikten we nog eens terug op het vorige seizoen door alle afgewerkte Radio Crochet dekentjes op 1 hoop te gooien.

bDSC_1725

In totaal kwamen we aan 11 exemplaren, het ene nog bonter dan het andere.

Ekkergemaakt dekentjes

De dekentjes gaan nu de container naar Congo op, en de Ekkergemaaktsters gooien zich weer ten volle op hun eigen projecten. En wat bracht deze septembereditie zoal?

  • Truitjes, zowel voor volwassenen als voor kinderen, zowel op de breinaalden, als onder de naaimachine
  • Een tafellaken waar op vakkundige wijze gaatjes in werden getrokken om zo tot een prachtig motief te komen (hoe deze techniek precies heet, ben ik echter kwijt, dus als ’t bekend in de oren klinkt, zeker even laten weten)
  • Een extra zachte zakdoekdozencover

Kon je er niet bij zijn? Geen nood, in oktober is er een extra XL editie. Ons geliefde Ekkergem is immers wijk van de maand, en speciaal voor die gelegenheid de schepen van cultuur langs. Dus moeten we wel iets speciaals doen, en deze keer dagen we de mannen uit. Knopen aannaaien, broekzakgaten dichten, sokken stoppen of – voor de echte durvers – een sjaal leren breien.

bDSC_1733

Geen uitdaging is ons te veel! Maar we hebben wel mannen nodig natuurlijk. Onze XL editie vindt plaats op 5 oktober. We beginnen eraan om 19u30, en gaan door tot 22u, in het Martinushuis (Ekkergemstraat 82, Gent). In de buurt? Spring zeker binnen!

Geef een reactie