Normandië deel 4 – Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

De zomer van 2015 bracht ons naar Normandië. Het verslag daarvan krijg je in 4 delen:

Vandaag, deel 4: De Mont Saint Michel.

Dé must-see van onze hele reis was toch wel zeker de Mont Saint Michel. Wij trokken er heen net op de dag dat de Franse boeren de weg er naartoe versperd hadden. Bleek dat de boeren in Frankrijk actie voerden omdat ze onderbetaald worden voor hun producten. Zoals deze week gebeurde in Brussel. Net zoals de actie in Brussel waren de acties in Frankrijk ook aangekondigd, maar bij gebrek aan internet en beperkte tv, was dit detail ons ontgaan. ’t Was dus even schrikken, toen de weg vol tractoren bleek te staan.

Maar uiteindelijk bleek die hele actie nog in ons voordeel te spelen. Hoe dan? Wel, we konden de auto kwijt op een parkeerplaats in het nabijgelegen stadje. Gratis! Vandaar vertrekt een wandel-/fietsroute die je langs een mooi pad naast het water in 4km naar de Mont Saint Michel zelf brengt.

Mont Saint Michel

En als je dat wil, kan je halfweg toch nog afslaan naar het visitor centre, waar een gratis shuttle busje met de regelmaat van de klok vertrekt om je over de gloednieuwe passerel bij de Mont af te zetten.

Mont Saint Michel - Passerel

Wij kozen halfweg voor het busje, zodat zoonlief al niet al zijn poer en energie verschoten zou hebben tegen dat we op de Mont zelf aankwamen. Die aanpak werkte: toen we uiteindelijk bij de Mont aankwamen is hij naar binnen gestormd en heeft hij een rondedansje gedaan op het binnenplein terwijl hij gilde ‘Ik ben in het kasteel! Ik ben in het kasteel!. Never a dull moment, met dat ventje van ons.

Mont Saint Michel

Terwijl het op de Mont Saint Michel op een normale zomerdag koppen lopen is, viel dat deze keer goed mee. Je kon gewoon doorwandelen in de smalle straatjes, en zoonlief kon naar hartenlust klimmen en op onderzoek uit. We hoefden ook helemaal niet aan te schuiven om de abdij binnen te raken.

Mont Saint Michel

En als kers op de taart kon hij nog een glimps opvangen van de draak zijn staart.

Mont Saint Michel - Draak

Halfweg ons bezoek kwam de zon er ook nog door, en toen kon de dag helemaal niet meer stuk.

Mont Saint Michel

Om terug te keren, sprongen we weer het busje op, maar deze keer stapten we een halte vroeger af, bij de hotels. Daar hadden we namelijk in ’t heen gaan een bont allegaartje koeien gespot, en die wouden we toch wel eens van naderbij bekijken.

Mont Saint Michel - Normandische koe

Zoonlief nam dat zelfs letterlijk op, en is elke koe een persoonlijke aai gaan geven. Hadden die boeren dat maar gezien.

Mont Saint Michel - Koeien

En hiermee kan ik onze zomer in Normandië afsluiten. Hoe zit het met jullie? Op reis geweest? Al naar de Mont Saint Michel geweest? Of van plan te gaan?

Mont Saint Michel

2 gedachten over “Normandië deel 4 – Mont Saint Michel”

  1. Mooie foto’s! Zeker één van de hoogte punten. Uit België vertrekken via Etretat, Honfleur, de invasiestranden om dan te eindigen bij de Mont Saint Michel … De hoogtepunten stapelen zich op in het prachtige Frankrijk.

Geef een reactie