Dit was juli

Normandië

Al een beetje laat, voor een maandoverzicht, maar de reden waarom, dat wordt direct duidelijk in het eerste puntje. Want dit bracht juli:

 •  3 weken Normandië. Weg van alles en iedereen, met veel bos, en rustieke stadjes. Blogpost met tips volgt een dezer.

Normandië

 • 3 weken zonder internet en zo goed als zonder tv. En dat deed zo’n deugd, dat ik bij thuiskomst het online gaan nog iets langer heb uitgesteld. Qua tv, hebben wij sowieso al geen kabel thuis, omdat we onszelf kennen en anders naar te veel brol blijven kijken. Maar we zijn wel serieverslaafd, en met dat binge watchen, blijft dat couch potato gehalte toch redelijk hoog. Niet dat ik nu elke dag uren ging sporten en fitter en lichter naar huis gekomen ben. Nee, ik ben nog altijd vaak in een of andere zetel blijven liggen, al dan niet buiten, maar dan met een boek.

Ouvrez les yeux

 • 4 boeken. Dat klinkt niet indrukwekkend, maar 3 daarvan waren kleppers van meer dan 800 pagina’s, dus ik ben er best wel trots op.
 • 3 weken zonder makeup. Na een allergische reactie op mijn ogen voor de vakantie waarvan ik nog altijd niet precies weet wat de oorzaak was, was mijn velleke mij dankbaar. Had ik nu ook nog ’s drie weken zonder koffie en koekjes gedaan, dan was mijn velleke nog contenter geweest maar helaas. Minder koffie (en dat terwijl ik eigenlijk een theedrinker ben), en minder koekjes, dat brengt me bij het volgende puntje.
 • Voornemens. Ik had de Flow vakantiebox mee, en dat lijstje lonkte nu eenmaal gewoon naar mij. Dus ja, ik ga mijn leven beteren. Nog maar eens.

voornemens

 • Een Nederlandstalige GPS die ons wegwijs probeerde te maken in Fransenland. Lachen! Allee, soms toch, soms was ’t ook wel vloeken geblazen.
 • 1 klavertje vier. Omdat geluk soms voor het oprapen ligt.

Klavertje vier

 • Zaadjes. Op ’t fanatieke af. Elk stuk fruit dat ik in handen kreeg moest eraan geloven. En tussendoor heb ik een moestuinplan voor de tuin zitten opmaken. Rekening houdend met plaatsing en rotatie en al. ’t Is half af, ik zit nog met een paar hiaten. Maar als ik te georganiseerd word, dan krijg ik gewoon schrik van mezelf. Dat, en ik heb vooral zaden van meloensoorten. Wie graag mee experimenteert om te zien of daar nu iets uitkomt of niet, laat maar weten, ik heb er genoeg om rijkelijk te delen.

Cavaillon zaadjes

 • Anderhalve sok. Ik had niets meer op de naalden staan, en ik moest iets kleins bij me hebben, dus sokken zijn daarvoor ideaal. Wat formaat betreft toch, want eigenlijk is ’t veel te warm om sokken te breien.

Sok

 • Bij thuiskomst in de tuin: 1 rode tomaat, en een pompoenplant die de geveltuin heeft overgenomen. Ook wel een paar triestig ogende paprikaplanten, maar we gaan positief blijven. Een tomaat! Al 2 pompoenen!

Tomaat

Geveltuin

Pompoen

Hoe was de maand juli voor jullie? Lekker lui, of heerlijk intensief? Thuis, of (ver) weg?

4 gedachten over “Dit was juli”

 1. Wauw, dit klinkt als een heerlijke maand! Lekker ook om eens zo lang zonder internet/tv te zijn. Blijkbaar werkt het ook inspirerend, aan je lijstje met voornemens te zien! Ben trouwens wel benieuwd naar dat Rockabilly dansen?!

  1. Ha, die rockabilly, dat idee kwam er na een zoveelste onnozele danssessie in de living, en een conversatie over meer dingen samen willen doen. Ik zou beter ’s naar cursussen beginnen te zoeken, voor ’t idee in de vakantie achterblijft 🙂

Geef een reactie