Op city trip naar Dublin? Mijn 10 gouden tips

Dublin

Begin juni trokken manlief en ik samen met een bevriend koppel op city trip naar Dublin. Bleek dat een prachtstad te zijn waar ik zeker nog een keer heen wil. Voor dat Ierse accent alleen al.

Ben je van plan binnenkort ook naar de Ierse hoofdstad af te reizen? Dan heb ik nog een paar tips. Sommige die we beter zelf gevolgd hadden, en sommige waarvan ik blij ben dat we ze gedaan hebben.

 1. Boek op tijd je accommodatie. Doe je dat niet, dan moet je ’t ofwel heel duur gaan zoeken, of een eindje uit het centrum. Wij kozen de tweede optie, en uiteindelijk vond ik dat ook zo erg niet. Uitzicht op de haven, ’t heeft ook zijn charmes.

  DublinWe verbleven in The Coast Guard house, en dat kan ik zeker aanraden. Groot genoeg voor 2 koppels, propere badkamer, en een goed bed. Wat heb je nog meer nodig?

 2. Neem de aircoach van en naar de luchthaven, en koop direct een retourtje. Vlotte busservice naar en van het centrum, en mét gratis wifi. En als je van plan bent veel musea te bezoeken, kan je een Dublin pass kopen en is je aircoach vervoer zelfs gratis.

 3. Boek tickets online (als je al niet voor de Dublin pass gegaan bent). Guinness storehouse, old Jameson distillery, the book of Kells. Allemaal op voorhand te boeken, soms met extra korting. En dan de air waarmee je voorbij die hele rij wachtenden kunt lopen: priceless.

 4. Ga mee op een Dublin free walking tour met Peter of een van zijn collega’s. Toffe gast, vol interessante weetjes.

  DublinEn als ’t je aanstaat, kan je altijd nog voor een betalende tour kiezen ook. Wij gingen ook nog mee op de Whiskey and Beer tour, en genoten van lokale biertjes, whiskey en live muziek.

  Dublin

  En hou de website in de gaten: er komt nog een food tour aan ook. Wij vielen met ons gat in de boter en mochten gratis en voor niets mee op testtour. En ’t heeft gesmaakt!

 5. Ga een avondje naar The Old Storehouse in Temple Bar. Tourist trap eersteklas, maar wel ambiance. En je moet toch minstens 1 keer the wild rover zingen als je in Ierland bent, niet?

  Dublin

 6. Knabbel chicken wings bij Elephant and Castle (dat sausje!), eet fish and chips bij Leo Burdock, en proef lokaal ijs bij Bread and Bones (met zoutsmaak! Of broodsmaak! Of whiskeysmaak!).

  Dublin

 7. Doe alles met de fiets en schaf je een Dublin Bikes driedagenpas aan. ’t Kost je maar 5 euro, en je fietst van de ene standplaats naar de andere. Doe je dat in minder dan een half uur, dan is je ritje gratis. Enig nadeel is dat zo’n standplaats wel ’s leeg kan zijn als je een fiets nodig hebt, of vol als je je fiets kwijt moet. Maar de totem aan elke standplaats geeft je dan telkens een overzicht van de stand van zaken bij nabije standplaatsen.

  Dublin

 8. Bezoek het Guinness Storehouse, alleen al voor het uitzicht helemaal bovenaan in de 360° bar (als je tot aan het raam raakt tussen al het volk, tenminste).

  DublinDublin bDSC_0071 En als je nog geen guinness drinkt, leer het dan daar drinken. ’t Smaakt naar koffie met chocoladekoek, echt waar.

  Dublin

 9. Drink een Irish coffee bij Vice, of een Guinness (of whiskey) in Bowe’s bar. Zin om ’s iets nieuws te proberen? Draai ’s aan het bierrad in The Black Sheep.

  Dublin

 10. Zit het weer mee? Ga dan naar het Phoenix park. Wij hebben ons daar gewoon in een madeliefjesveld neergevleid op onze laatste dag in Dublin, maar je kan ook minder lui zijn en tussen de herten gaan lopen.

  Dublin

En tip nummer 11? Geniet er vooral heel hard van!

Geef een reactie