Een Jacob met vossenstreken

Jacob met vossenstreken

Een uiltjesexemplaar van de Jacobbroek hadden we al, en een vossenexemplaar kwam al gauw mijn gedachten overheersen.

Jacob met vossenstreken

Ik ging weer aan het recykleren met een broek van manlief. Een tijdje geleden had die namelijk een bout uitsteken onder zijn fietszadel. En die bout, die streelde manliefs poep in ’t geniep telkens die aan ’t trappen was. Die bout wist nog niet dat ik de enige ben die daar recht op heeft, ha! ’t Gevolg? Een hele resem broeken die doorgesleten zijn op 1 welbepaalde plek, en die voor de rest best nog bruikbaar zijn.

Jacob met vossenstreken

Uit een grote broek kleine broekjes maken, da’s wel handig. Al zal ik me voor de Jacobbroekjes wel moeten haasten, want een 98 is echt wel de grootste maat die ik uit manliefs broeken gerecykleerd krijg. Die flodderpijpjes hé.

Anyway, recykleren dus. Schoon uitmeten om alles uit die ene broek geknipt te krijgen. En toen maakte ik een rookie mistake: Ik knipte 2 linkerachterbenen. En ik had niet genoeg stof meer om een rechterachterbeen te knippen. Zucht. Tijd voor bricolage.

Jacob met vossenstreken

De stof om de vosjeszakken mee te maken lag al klaar, en ik knipte een extra strook uit om halfweg tussen het rechterachterbeen te zetten. Opperste concentratie om dat been uitgeknipt te krijgen. (Al moet ik eerlijk toegeven dat ik bijna weer een linkerbeen geknipt had.)

De originele zakklep rondde ik af, en maakte ik in het wit. Om er een vosje van te maken knipte ik roestbruine stof, voegde ik een klein beleg toe, en stikte het geheel bovenop de klep.

Jacob met vossenstreken

De neus is een kamsnapsknoopje (grijs, omdat ik geen zwart had).De oogjes knipte ik uit flockfolie.

Jacob met vossenstreken

In eerste instantie herbruikte ik de tailleband van de originele broek, maar wederom bleek dat de broek dan moeilijker aanging. Dus tornde ik alles weer los, en knipte ik nog een strook uit de roestbruine stof. Dat is een soort van nicky verlours (denk ik), die best wel dienst kon doen als boordband.

Jacob met vossenstreken

En dat gaat inderdaad een stuk vlotter uit en aan, een vereiste die toch cruciaal is voor een peuter die het potje onder de knie heeft.

Jacob met vossenstreken

En terwijl ik dan toch bezig was en het tornmesje al bij de hand had, bedacht ik plots dat de herbruikte tailleband misschien ook het probleem was bij het aan- en uittrekken van dat andere broekje, en ik die maar beter ook door boordband kon vervangen.

Zo gezegd, zo getornd.

Jacob met vossenstreken

Ziet het er direct al veel flashier uit ook 🙂

Wordt er bij jullie ook soms gerecykleerd? Of zijn die fietsbouten bij jullie niet zo handtastelijk als die bij ons?

Gebruikte materialen

  • Hoofdstof: Ribfluweel uit gerecykleerde broek
  • Tailleband, inzetstuk en vossensnoet: nicky velours uit de nichtjeszak
  • Vossenbasis: wit katoen
  • Neus: kamsnaps
  • Oogjes: Flockfolie

4 gedachten over “Een Jacob met vossenstreken”

Geef een reactie