Zo geknipt 2 – Voor appelen en peren

In april stond project 11 op de lijst in de Zo Geknipt! sew along. Het Voor appelen en peren shirt. Dit project zag ik helemaal zitten: eentje om van een wit blaadje papier te starten, dat was al geleden van de patroontekenlessen. Dankzij de duidelijke uitleg ging het tekenen heel vlot. En het boek liegt er niet om, eens het patroontje klaar is, zit dit shirt zo in elkaar. Maar toen ben ik er nog aan beginnen prutsen, natuurlijk.

Qua stoffenkeuze heb ik het simpel gehouden. Dezelfde stof voor alle delen, om het optisch verbredende effect te vermijden. Aan te raden, met met mijn brede, rechte schouders. De Jerommeke-look, ik probeer er toch van weg te blijven 🙂 Om het kleurenvak dan toch een beetje te breken, heb ik de naden doorgestikt met wit stikgaren.

Voor appelen en peren

Het patroon van dit shirt heeft rechte zijnaden, maar door die schouders van mij valt zo’n recht model zelden mooi. Daarom heb ik het shirt wat ingenomen in de taille.

De voorkant gaapte ook wat, dus daar heb ik aan beide zijpanden een klein plooitje gelegd, en vastgenaaid met de sierknoopjes. Afhankelijk van mijn houding staat dat voorpand nog altijd een beetje open, maar het is wel al beter.

Voor appelen en peren

Bij een eventuele volgende versie neem ik dat voorpand een beetje af, en snij ik het ook iets lager uit. Het komt nu vrij hoog, en ik weet het niet, naar mijn gevoel doet het toch iets raars met mijn voorkant. Is ’t die brede hals die mijn schouders er ook weer breder doet uitzien? Iets anders?

Voor appelen en peren

Achteraan beïnvloedt mijn holle rug dan weer de manier waarop het shirt valt. Niet dat het stoort, ’t is immers een los vallend shirt, maar toch iets om de volgende keer op te letten. Dan neem ik wel wat neep af aan de naden.

Voor appelen en peren

En qua draagcomfort? Super gemakkelijk! Ik had nog nooit met Punta di Roma gewerkt, maar ’t is echt wel een aangenaam stofje. Er ligt een ander kleurtje in de kast, al ben ik er nog niet uit of ik voor een tweede, aangepast shirt ga, of eerder voor een ander project kies. Zou ik?

Voor appelen en peren

Gebruikte materialen

Share

3 Responses

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: