Het circus komt naar school!

Wel, het circus kwam naar school, eigenlijk. Eind april was het grootouderfeest bij zoonlief op school, en alle grootouders mochten mee de school op stelten zetten. Letterlijk, in sommige gevallen.

Om zoonliefs garderobe wat aan te passen aan de feestelijke dag, naaide ik hem een circus t-shirt.

Circus t-shirt - Tooth Troll

Het patroon heet Tooth Troll en komt uit de Ottobre 3/2012. Een simpel patroon, dat heel snel in elkaar zit.

In het begin stond ik wat twijfelachtig tegenover het V-halsje. ’t Komt redelijk diep. Zo diep zelfs, dat een standaard marcelleke onder het t-shirt geen optie is.

Circus t-shirt - Tooth Troll

Maar hoe meer ik het zoonlief ermee aan zie, hoe meer ik er toch fan van word. Er zouden dus nog wel eens exemplaren van onder mijn machine kunnen rollen.

Circus t-shirt - Tooth Troll

Afwerken met boordstof, het lukt me nog altijd niet denderend goed, ik blijf een golvend effect hebben. En als halfweg je tweelingnaald nog ’s besluit om een ‘en dedans’ te doen, en je geen reserve meer liggen hebt terwijl je tegen een deadline aankijkt, dan komt dat de zenuwen niet ten goede. Daarom zijn de mouwen met een 2mm tweelingnaald afgewerkt, de zoom met een 4mm. Laten we zeggen dat het een artistieke ingeving was, dat klinkt veel beter dan bricolage.

Circus t-shirt - Tooth Troll

En is ’t dan op tijd afgeraakt voor de grote dag? Ja. Alleen was de grote dag buiten te doen. En was ’t kwakkelweer. Waardoor zoonlief het hele parcours met jas aan gedaan heeft, en er nergens, maar dan ook nergens een glimps van het t-shirt op te vangen is. That’s life, zeker?

Circus t-shirt - Tooth Troll

Bon. Hij (en de grootouders) hebben wel van hun dagje genoten. En sowieso is dat weer een t-shirtje bij voor deze zomer. Toch nog een win.

Gebruikte materialen

  • Patroon: Tooth Troll – Ottobre 3/2012
  • Stof: Lillestof – Circus bende – De Bonte boom
  • Boordstof: geel – Juffertje Uil

Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: