Radio crochet

Vlaggenlijn

Op woensdag 13 mei wordt de Gentse Kouter  aangepakt door een echte breiguerrilla. Onder welziend oog van het Ha’fest, wordt het hele plein in een kleurrijk jasje gestoken. En dat alles om op z’n paasbest te zijn tegen zaterdag 16 mei, wanneer Radio Crochet plaatsvindt, een waar zangfestijn voor jong en oud.

En geen breiguerrilla of Radio Crochet zonder kleurrijke lapjes natuurlijk! Wie niet aan zijn eigen wolvoorraad wil zitten, kan zelfs een bol gaan halen in de Handelsbeurs.

Nu ben ik vorige maand hier bij ons in de Gentse wijk Ekkergem begonnnen met Ekkergemaakt. De bedoeling? Samenkomen met buren van alle leeftijden, om zo samen te naaien, breien of haken, van elkaar te leren, en vooral om mekaar wat te leren kennen. Niets dat zo goed babbelt als een paar tikkende breinaalden of een ronkende naaimachine, niet waar? En als dat ook nog ’s achter de hoek kan, dan komt dat helemaal goed uit.

De rekensom was snel gemaakt: Ekkergemaakt + Radio Crochet, dat zou nu toch wel eens een schone gebreide/gehaakte vlaggenlijn kunnen worden. Ik ben alvast aan een paar vlaggetje begonnen, en ik heb mijn mede Ekkergemaaksters opgeroepen om hetzelfde te doen. Benieuwd waar we gaan uitkomen!

Vlaggenlijn

Wie doet er nog mee?

Gebruikt materiaal

 

Geef een reactie