Daar is de lente, daar is de moestuin

Moestuin

Toen de zon er hier nog ’s doorkwam, werd het weer tijd om nog ’s in de aarde te woelen en de minimoestuin weer aan te leggen. Mijn plannen waren weer groots. Zo was ik vorig jaar nog aan een minicomposthoop begonnen, en ging ik de grond in de bakken ’s zelf voeden.

Nu bestaan er verschillende soorten compostsystemen. Omdat de plaats in ons tuintje beperkt is, ging ik voor het type alles op 1 hoop. Een ander systeem is om met 3 hopen te werken waar je laatste hoop dat uit mooi, bruikbaar compostmateriaal bestaat, maar daar heb je redelijk wat plaats voor nodig. Hier alles op 1 hoop dus. Bij dat systeem moet je alles bij tijd en wijle ’s omwoelen, om de werking draaiende te houden. Zo had ik het toch gelezen dat het moest. Alleen had ik het vorige week allemaal nog ’s omgewoeld, in de overtuiging dat ik er nog wel bruikbaar compostmateriaal van tussen ging kunnen filteren. Niet dus.

Moestuin

Ik heb toch nog geprobeerd om wat van het mengsel als compost te gebruiken in 1 van de potten. Nu bevat die pot niet alleen half verteerde uischillen en eieren, ik ben er ook redelijk van overtuigd dat er een avocadopit tussen is beland. Wie weet wat daar nog uitgroeit.

Het enige zaad dat ik in huis had dat in maart gezaaid mag worden, was spinazie. Dus heb ik dan ook maar spinazie in alle 5 de bakken geplant. Al een chance dat je er al direct een pak nodig hebt voor je van een volwaardige spinazieoogst kan spreken.

Moestuin

Bij het zaaien had ik ook hulp van zoonlief. Al heeft die de opdracht ‘steek de zaadjes maar in de grond’ wel verstaan als ‘steek die zaadjes maar in je mond’. Binnenkort groeit er dus ook spinazie in zijn buik.

Hoe zit dat met jullie? Hebben jullie ook van die eerste zonnestralen geprofiteerd om in de tuin te werken, of doen jullie liever iets anders in die eerste lentezon?

2 gedachten over “Daar is de lente, daar is de moestuin”

  1. Sadly my garden is non-existent. There is a huge renovation coming up in our apartment building in May, so there is just no point in doing anything. I better head up north to my parents this summer if I am to get any garden action at all this year!

Geef een reactie