Gerecycleerde Jacob

Na ’t vlotte naaiwerk bij mijn vorige Jacob, legde ik de lat deze keer iets hoger. Met plooitje. Met zakken. En met applicatie.

Gerecycleerde Jacob

Gerecycleerde Jacob

Als stof recycleerde ik een broek van manlief. Lekker gemakkelijk, want dan kon ik de tailleband gewoon overnemen. Met ceintuurlussen.

Gerecycleerde Jacob

En met mooi afgewerkt bandje aan de binnenkant.

Gerecycleerde Jacob

Om het geheel wat speels te houden, dook ik in mijn doos met stofrestknipsels, en appliqueerde ik er een boompje op. Een appelboom, wel te verstaan.

Gerecycleerde Jacob

Ik weet niet precies hoe het komt, maar dit broekje is minder gemakkelijk om aan te trekken dan het vorige. Ik vermoed dat het met stofkeuze te maken heeft. Deze stof is wat stugger, en dus minder rekbaar, dan het ribbelstofje van de vorige Jacob. Ik heb me ook al afgevraagd of het ingestikte plooitje er misschien wat mee te maken heeft. Al bij al maken die plooitjes je broekje toch ook iets smaller.

Gerecycleerde Jacob

Eens aan, zit de tailleband eerder los, en zou ik de neiging hebben toch die knoopsgatenelastiek ’s goed aan te trekken.

Gerecycleerde Jacob

’t Geheel zit alleszins mooi, daar bestaat geen twijfel over. Jacob 3 is dan ook in volle aanmaak, in een iets rekbaarder stofje weer. Wordt vervolgd.

5 gedachten over “Gerecycleerde Jacob”

Geef een reactie