Flower Power Jacob

Flower Power Jacob

Zonen 09, dat is in de naaipatronenwereld ondertussen al een even gevestigde en blijvende waarde als de Burda of de Vogue. Trendy patronen voor al even trendy zonen.

Een zoon, dat had ik. Het Jacobpatroon van Zonen 09 ook. Een zoon die in de kleinste maat 92 paste, daar heb ik even op moeten wachten. Maar kijk, uiteindelijk was het toch zo ver. En pragmatisch als we zijn, heb ik er direct wat groei bijgerekend en ben ik voor een 98 gegaan.

Flower Power Jacob

Als stofje  gebruikte ik een coupon ribfluweel van bij Vermiljoen. Ik had maar 70cm, dus om stof uit te sparen werd mijn eerste Jacob er eentje zonder zakken.

Flower Power Jacob

Daarnaast koos ik ook voor  een valse gulp en knoopsgatenelastiek, zodat zoonlief het zelf makkelijk uit en aan kan trekken. Nu de potjestraining volop gaande is, komt dat meer dan ooit van pas.

Flower Power Jacob

Het typerende vouwtje voor en achter op de pijpen heb ik voor dit exemplaar weggelaten. Niet omdat ik het niet mooi vind, maar ik vreesde dat de combinatie ribbel-bloemen-vouwtje er net iets over ging zijn. Ik vind het hoge flower-powergehalte nu al een beetje op ’t randje, om eerlijk te zijn.

Flower Power Jacob

Zoonlief vindt de bloemetjes wel geweldig alleszins.

Flower Power Jacob

Zo’n Jacob, dat stikt dus als een trein hé. Dat ging zo vlot, dat ik ’t gevoel heb alsof ik een supernaaister ben die alles kan. Dus voor Jacob nummer 2 leggen we de lat iets hoger: met vouwtje, en met zakken.

3 gedachten over “Flower Power Jacob”

Geef een reactie