Zo geknipt 2 – Herbruikbare tas

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Eind vorig jaar kwam Zo geknipt 2 uit. Net als bij het eerste boek werd er weer een sew along geörganiseerd, en ook deze keer doe ik weer mee. Mijn eerste bijdrage: niet één, maar twee herbruikbaar tasjes.

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Voor dit projectje, recycleerde ik een afgedankt Beatles t-shirt van manlief. De afmetingen van dit tasje zijn iets kleiner dan aangegeven in het boek, aangepast aan de hoeveelheid stof die aan het t-shirt zat.

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Als binnenvoering koos ik een restje gele katoen, zodat het mooi paste bij mijn Yellow submarines. Jammer genoeg had ik niet genoeg gele stof meer over. Daarom deelde ik beide binnenpanden in twee, en hergebruikte ik een stuk gordijn voor de onderste helften. Zo zit het geel mooi aan de bovenkant, en valt het gordijn alleen op bij mensen die hun neus in mijn zak(k)en steken.

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Het opvouwdriehoekje maakte ik iets groter dan aangegeven in het boek. De sewalong had al vermeld dat 15 op 15 een betere keuze was, en ik ben braaf gevolgd. Om het driehoekje nog meer in de verf te zetten, hergebruikte ik het label van het t-shirt, en werkte ik het randje af met een sierstiksel.

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Ook de handvaten en de bovenste rand werkte ik af met een sierstiksel.

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Behalve dit exemplaar, maakte ik ook nog een kabouterversie. Als zoonlief dan meegaat om boodschappen, kan hij ook iets dragen in zijn kabouterzakje.

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Als buitenstof gebruikte ik een restje Stenzo met kabouterprint (nu ja, een paddenstoelenprint, er is nergens een kabouter te bespeuren, maar toch). Voor de binnenkant en voor het opvouwdriehoekje kon ik dan ook niet anders dan voor rood met witte stippen gaan, dat spreekt voor zich.

bIMG_4901

De stofafmetingen voor dit kleinere exemplaar zijn 42 hoog, 31 breed, en 12 op 12 om het driehoekje te maken. Het handvat maakte ik ook iets smaller door er in het midden 2 centimeter uit te halen. En ook hier stikte ik alles nog ’s door met een sierstiksel.

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Nu zijn mijn beide mannen klaar om samen op boodschappenjacht te gaan.

Zo geknipt - Herbruikbare tas

Mijn tips voor dit projectje:

  • Strijk de naden open na het stikken van het rolletje, en voor het keren van het rolletje. Dat maakt het gemakkelijker om de stof mooi op z’n plaats te krijgen.
  • Stik de plooi van het driehoekje, het handvat en de bovenrand nog eens door. Zo blijft alles beter op zijn plaats zitten.

3 gedachten over “Zo geknipt 2 – Herbruikbare tas”

Geef een reactie