Sofa-update

Sofa overtrek

Die sofa van ons, die begint er heel langzaamaan een heel klein beetje beter uit te zien.

bIMG_4744

De twee zitkussens van de tweezit zijn ondertussen af. Om de een of andere reden zit het ene exemplaar wel losser dan het andere, ook al heb ik hetzelfde patroon gebruikt.

bIMG_4955

Voor de onderkant, iets waar ik in mijn vorige sofapost nog mee worstelde, heb ik gewoon de bestaande onderkant losgetornd en opnieuw gebruikt. ’t Was de bovenkant die al ferm versleten was, de onderkant, die kan nog even mee.

bIMG_4953

Het idee om er paspel in te verwerken, dat heb ik me wel al beklaagd. Vooral het idee om die paspel zelf te maken. Ik kan al in decameters tellen ondertussen, en ik moet er nog een heel eind maken als ik het idee wil doortrekken.

bIMG_4963Ik ben wel al tevreden over dit resultaat. De grote overtrek die over de rest van de sofa moet, daar zie ik wel wat tegenop. Die zal als laatste deel getackled worden.

bIMG_4961

Volgende stap in dit project zijn de twee zitkussens van de driezit (ja, inderdaad, die heeft maar twee zitkussens, maar wel van die extra brede). Die zijn het zwaarst aan vernieuwing toe. Nu alleen de goesting vinden. Wie helpt zoeken?

2 gedachten over “Sofa-update”

Geef een reactie