Hoe word ik een betere blogger? 3 tips uit het blogboek

Voor kerst kreeg ik het Blogboek van Kelly Deriemaeker cadeau, vol tips en hints over hoe je een betere blogger kan worden, gebaseerd op haar eigen verhaal. En jawel, ze heeft een paar goeie punten (allez ja, dat denk ik toch, we zullen hier nog moeten zien of het allemaal werkt natuurlijk 😉 )

blogboek

  • De 3 tips die mij het meest in het oog sprongen (en waar ik ook het snelst al iets aan kon doen):
    Zorg dat je About me pagina in orde is. Tja, daar had ze me al. Met de kleine paragraaf die er stond, legde ik niet echt mijn diepste zieleroerselen bloot.. Dus die werd eerst getackled. Neem zeker ’s een kijkje, en aarzel niet om feedback te geven.
  • Zorg voor een Contact pagina. Lap, weer prijs, had ik ook niet. Nu wel. Dus als er iets op je lever ligt dat je me altijd al had willen vragen maar liever niet in een openbare commentaar gooide, ga je gang.
  • Zorg voor een blogplan. Daar had ze me voor een derde keer. Ik blog graag, maar een echt plan, daar kwam het niet echt van. Terwijl het zo veel steek houdt. Dus downloadde ik de blogkalender van Kathleens Verbeelding. En echt, dat is een geriefke! Bedankt, Kathleen, ik hou van alles wat een beetje orde brengt in mijn hoofd 🙂 Ik ga toch proberen om voortaan 1 keer in de week te bloggen. En wie weet kom ik met zo’n uitgewerkt plan al ’s niet aan 2 keer? Hoop doet leven!

Er staat natuurlijk nog veel meer in Kelly’s boek, maar deze tips, daar kon ik al onmiddellijk mee aan de slag. En jullie, hebben jullie het boek ook? Of hebben jullie je eigen ultieme tip?

7 gedachten over “Hoe word ik een betere blogger? 3 tips uit het blogboek”

Geef een reactie