Vloekpot

Hier ten huize Abfabulies, wordt er (soms) hard gewerkt. Zo hard, dat we al eens verbaal overlopen. Als we een osb-plaat verkeerd gezaagd hebben, bijvoorbeeld. Of als de kat het een goed idee vindt om in het donker (a ja, nog niet overal licht) voor je voeten te komen lopen op de trap, liefst als je een peuter op je arm hebt. Of als die inrijgcassette van je naaimachine je weer ’s duidelijk maakt dat het de grootste brol ooit is, en je dan maar zo lang en zo veel mogelijk met hetzelfde kleur blijft naaien (ja, al mijn stiksels zijn wit). Op zo’n moment, ontsnapt er wel al ’s een vloek.

Puur neutraal gezien, vind ik een vloek af en toe zo erg nog niet. Meer zelfs, het schijnt gezonder te zijn om alle frustraties er ’s goed uit te vloeken, dan om het allemaal op te kroppen. Maar zo’n peuter in huis, die zou dat dan wel ’s kunnen nazeggen (puur hypothetisch natuurlijk). En een peuter die de kat vervloekt, laat ik dat nu net iets minder charmant vinden.

Dus gaan we voor GAS-boetes in eigen huis: een vloekpot, waar je 50 cent per vloek ingooit.

Vloekpot

Voor de hardleersen onder ons mag je ook aan pre-paid vloeken doen: gooi er 5 euro in, en je mag een 11de vloek gratis en voor niets uit je diepste zieleroerselen laten opborrelen. We zijn meegaand.

De vloekpot zelf is eigenlijk gewoon een blikken koekendoos.

Vloekpot

Hoe pak je die metamorphose aan?

 1. Offer jezelf op, en eet die hele doos leeg.
 2. Haal het papier eraf.
 3. Teken een gleufje op het deksel van 1 op 5 (ongeveer, zorg gewoon dat je er ook briefjes kan insteken, prepaid for the win).
 4. Snij het gleufje uit het deksel. Je kan hier een dremel voor gebruiken, of je kan, zoals ik, een aardappelmesje misbruiken, maar dan moet je wel een aantal keren op dezelfde plaats snijden.
  Vloekpot
 5. Vijl bij, zodat je je niet kan snijden.
 6. Print je label af.
 7. Knip het label mooi uit, en kleef het met lijm (Pritt will do) op de doos.
 8. Vloek even omdat een A4-label eigenlijk iets te klein is voor deze doos, en steek alvast 50 cent in de pot.
  Vloekpot
 9. Speel vloekpolitie en rammel met de doos telkens er een krachtterm valt. Er zit nu toch al geld in, dus je kan al lawaai maken.
 10. Bepaal een doel voor het verzamelde geld.

En nu zien of dat iets uithaalt of niet…

2 gedachten over “Vloekpot”

  1. That’s brilliant! Somebody pointed out to us that in the end, we’re actually rewarding ourselves for cursing, since we use the money to go somewhere fun… But still, it’s working:-)

Geef een reactie