Boxershortjes

En toen, van de ene dag op de andere, evolueerden we hier thuis van rompertjes naar boxershorts. Ja ja, van een baby is hier al lang geen sprake meer. Van een flink uit de kluiten gewassen peuter daarentegen…

De idealist in mij wou direct een hele reeks zelfgemaakte boxershorts te voorschijn toveren. De realist in mij wist direct dat ik niet kan toveren, en maakte er maar eentje (en kocht de rest in de Hema).

Het patroon komt uit de Ottobre van januari 2013. De stof is Lillestoff tricot en kocht ik een tijdje geleden bij De Stoffenkamer. Misschien herken je ze nog van, jawel, dit rompertje.

De pijpen van het shortje vallen redelijk lang. Die van de Hema zijn alleszins korter. Maar ik vind die lange versie wel iets hebben. En voor een kortere versie kan je natuurlijk altijd gewoon de pijpen wat inkorten.

De beschrijving zegt om de naden met de goede kanten over elkaar te leggen, en dan met een coverlock af te werken. Een coverlock, dat heb ik niet. Als alternatief wordt er over de flatlocksteek gesproken, maar daar spreekt de handleiding van mijn naaimachine niet over. Uiteindelijk koos ik voor een verbindingssteek.

En ziet dat af, mijn voornaadjes sluiten mooi op elkaar aan en al!

Boxershort

Misschien moet die idealist toch ’s aan de rest van die tricootjes in mijn voorraad beginnen, want eigenlijk zijn deze best leuk om te maken.

3 gedachten over “Boxershortjes”

Geef een reactie