Breistatus

Het is hier nogal druk de laatste tijd, en dan komt het er maar niet van om te bloggen. Inspiratie genoeg, tijd iets minder. Maar sinds de vorige breipost, tikten mijn naalden wel vrolijk verder hoor. En ook al is het ondertussen geen weer meer voor sjaals, handschoenen en mutsen, toch nog een kleine update:

Afgewerkt

  • Het schapengiletje. Voor echt. Elk loshangend eindje is ingewerkt. En ik heb schapenknoopjes gevonden in de Veritas. Opmerking bij het patroon: het patroon vraagt om 1 bol bruine wol. En dat is eigenlijk echt niet nodig. Want uiteindelijk heb je van dat bruin maar een klein eindje nodig, om dat bruine schaapje te breien. ’t Is dus zuiniger om nog ergens een bruine draad uit je stash te vissen.

Sheepy time

  • Glittens
    Al helemaal ingelopen. Zelfs al eentje verloren op straat en 3 weken later toch nog teruggevonden. Nadat ik al een nieuwe gemaakt had natuurlijk. Ik heb er nu 3.
  • Slouchy beret
    Een muts die bij mijn handschoenen past. Dit is een heel snel projectje. Ik deed er 3 dagen over, en dat is dan nog omdat ik het patroon niet aandachtig genoeg las en regelmatig eens op mijn stappen terug moest keren.
  • Cowl
    Ik gebruik dezelfde wol als voor de glittens en de muts, en ook hetzelfde kabelpatroon als voor de muts. Eindjes aan mekaar naaien, en dan wikkelen maar.

Slouchy beret and cowl

Op de naalden

  • Lattice
    Een t-shirtje uit het Superstar knitting boek van Debbie Stoller. Kleine naalden, groot project, en kabelwerk. Ik ben er nog wel een tijdje zoet mee…

Lattice

En in het hoofd, nog een heleboel plannen. Nu er nog de tijd voor vinden. Hoe doen jullie dat, tijd vinden?

Share

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: