E-readerhoes

Voor mijn verjaardag kreeg ik van manlief een e-reader. Dus voegde ik op mijn naailijstje toe: hoes voor e-reader maken. Maar omdat dat lijstje nogal vol staat, was ’t er nog niet van gekomen. Dus gebruikte ik dat soepele isomozakje (of hoe dat materiaal ook heet) voorlopig als bescherming.

En wat bleek? Dat dat helemaal niet genoeg is. Want enkele maanden later (ja, ik weet het, die e-readerhoes had al lang gemaakt moeten zijn, maar ’t leven hé) zag mijn e-reader er plots zo uit:

E-reader cover / E-readerhoes

Niet goed, nee. Oorzaak? Geen idee. Slechte plaats in mijn tas tijdens het ochtendlijke gedrum op de trein? Gebotst? Ik weet het dus niet. Wat ik ondertussen wel weet, is dat Sony weigert dit te herstellen. Valt niet onder garantie. ’t Ergste van al is dat het ding wel nog werkt, ik kan alleen het bovenste gedeelte van mijn boek niet meer lezen. En een boek maar voor 2/3 lezen (de onderste 2/3 dan nnog), het is toch ook niet handig. Maar helaas, een nieuw scherm laten steken zou me meer kosten dan gewoon een nieuwe kopen. Erg hé. Over een wegwerpmaatschappij gesproken. En heb ik toegegeven? Ja…. Maar ik ben toch een beetje minder fan van Sony.

E-reader cover / E-readerhoes

Een nieuwe dus. En omdat het ook manliefs verjaardag was, kreeg hij er ook een. Weer een Sony. Ik kan nogal statements maken hé (ahem). Maar deze keer werd er buitenshuis niet gelezen vooraleer het ding een hoes had. Dus ging ik deze keer meteen aan de slag.

E-reader cover / E-readerhoes

Als basis gebruikte ik het i-hoespatroon van Eva Maria. De maten paste ik als volgt aan:

 • Voor het karton: afmetingen van de e-reader + 1 cm (hoogte en breedte)
 • Voor de stof: afmetingen van de e-reader + 2 cm (hoogte en breedte)
E-reader cover / E-readerhoes

Andere aanpassingen:

 • Ik naaide er een extra stukje in, waar we de bijhorende stylus in kunnen bewaren
 • Voor de hoekjes bovenaan gebruikte ik geen gekleurde elastiek, maar maakte ik hoekjes in stof
 • Voor de hoes voor manlief kleefde ik magneetfolie op het karton, zodat er geen elastiek meer nodig is om de hoes te sluiten, maar ze mooi uit zichzelf dichtklapt
 • Ik voegde er ook nog wat wattine aan toe. Puur uit voorzorg, een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen!
E-reader cover / E-readerhoes

Ondertussen lezen we alletwee weer heel vlijtig – en vooral veilig – op de trein. En waarom je daar nu drie afgewerkte hoesjes ziet? Wel, toen manlief op ’t werk toonde wat hij voor zijn verjaardag gekregen had, kwam hij direct met nog een bestelling voor een hoes thuis. En binnenkort volgt nog een vierde. Want voor wie het nog niet wist: wie nu een abonnement neemt op De Morgen, die krijgt er een gratis tablet bij. Allen daarheen!

E-reader cover / E-readerhoes

Gebruikte materialen

 • Elastiek: Palaver via Etsy
 • Wattine: Veritas
 • Magneetfolie: De Banier
 • Stof: Veritas, Vermiljoenshop en De Banier

3 gedachten over “E-readerhoes”

  1. Ook magneetfolie. Wel op voorhand ’s testen of je magneet recht op mekaar kleeft, of een beetje scheef trekt. Als ze niet mooi op elkaar blijft liggen, het verschil uitmeten en aan de ene kant gewoon iets hoger kleven dan aan de andere kant.

Geef een reactie