Zomerhoedjes

We hebben er lang op moeten wachten, maar ze is er nog: de zon. Allee, ’t is te zeggen, af en toe toch. En bij die zon hoort een hoedje, toch zeker voor de allerkleinsten.

’t Exemplaar dat we hier thuis hadden dateerde nog van vorige zomer. En was het toen nog te groot voor mijn kersverse baby, ’t is nu behoorlijk te klein voor mijn peuter in spe. Tijd voor een nieuwtje, dus!

Zomerhoedjes

Als basispatroon gebruikte ik dat van Oliver + S. Omkeerbaar, dus eigenlijk heb ik 2 hoedjes gemaakt.

Zomerhoedjes
Ik voegde er lintjes aan toe, zodat ik het hoedje kan dichtknopen en niet steeds moet stoppen met de fiets om achter dat ding aan te hollen. Om het hoedje toch omkeerbaar te houden zonder dat er dan plots lintjes op vreemde plaatsen aan de buitenkant zitten, liet ik aan de zijkanten een gaatje tussen de boord en het hoedje, zodat ik de lintjes gemakkelijk van de ene kant naar de andere door kan trekken en ze zich op de juiste plaats bevinden.
Zomerhoedjes
Om te voorkomen dat ik de lintjes er gewoon doortrek, sloeg ik de uiteinden een paar keer om.
Zomerhoedjes

Nu kan ik kiezen tussen een kleine kabouter, of een paddenstoel met witte stippen. En ondertussen door blijven trappen.

Zomerhoedjes

3 gedachten over “Zomerhoedjes”

Geef een reactie