Goed begonnen

De eerste les patroontekenen is alweer voorbij, en ’t was plezant. Plezant om de bekenden van vorig jaar terug te zien, plezant om enkele nieuwe gezichten tezien, plezant om de lerares terug te zien, en plezant om weer aan het tekenen te slaan. Na de obligatoire administratieve taken, vlogen we er direct in. Gelukkig kon ik al mijn materiaal direct terug vinden in mijn goed georganiseerde tas, ahem.

Tijdens het eerste gedeelte van de cursus concentreren we ons vooral op blouses, daarna gaan we door naar jurken. Want, simpel gezegd, een jurk is gewoon een blouse met een jurk aan. Al denk ik dat het hoogst waarschijnlijk toch net iets ingewikkelder wordt.

En zo pakken we dat aan:

  1. We tekenen een standaarblouse, met standaardmaten.
  2. We nemen onze eigen maten op.
  3. We tekenen een standaarblouse met onze eigen maten.
  4. We maken onze standaarblouse in baalkatoen en gaan over tot passen.
  5. We passen onze blouses aan, zodat we alle pasfouten kunnen wegwerken en ons standaardpatroon kunnen hertekenen.
  6. We vertrekken van deze laatste versie van onze standaardblouse om al onze andere blouses te tekenen.

Op zich heel erg simpel, al komt er heel wat rekenwerk bij kijken en duurt het altijd allemaal net iets langer dan we aanvankelijk dachten. Dus we zijn wel een tijdje bezig. Daarna komen de kragen en mouwen aan de beurt. En zodra we dat kunnen, beginnen we weer van ’t begin, maar dan deze keer voor jurken.

Dit jaar moeten we ook een aantal formules vanbuiten kennen. Wanneer we ’t minst van al verwachten, kunnen we plots aangewezen worden om er even een formule uit te gooien. Ik zal dus maar wat studeren, zodat ik daar niet met een mond vol tanden zit.

En voor de nieuwsgierigen, de allereerste avond zonder zoonlief aan mijn zijde viel heel goed mee. Het voelde zelfs aangenaam om ’s onder de mensen te zijn zonder aan mijn voorraad pampers te moeten denken. En tegen dat ik thuiskwam, lagen manlief en zoonlief samen te dutten op de zetel. Aandoenlijk 🙂

En nu moet er getekend worden!

Share

1 Response

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: