Baby’s first tattoo – giletje

Begin mei begon ik aan het Baby’s first tattoo giletje uit  Debbie Stollers Stitch ’n Bitch Nation. Ik gebruikte wol die ik nog liggen had, en ik kwam al snel tot de ontdekking dat ik te veel groen en te weinig geel had. Daarom voegde ik maar strepen toe.

IMG_8692Ik wou er ook nog graag een  uiltjestattoo aan toevoegen, maar dat idee heb ik maar opgegeven. ’t Werd zo al druk genoeg.
IMG_8691

Gebruikt materiaal

  • Wol: Bergère de France Sport geel (2 bollen, alles op) en groen (2 bollen, ongeveer een halve bol over)
  • Naalden: 3mm (bamboe)

Hier en daar had ik ’t wel wat lastig met het patroon. Maar ik ben wel blij met het uiteindelijke resultaat. Eens je door de probleempjes bent, is ’t al bij al best gemakkelijk.

Problemen en hoe ik ze opgelost heb

Lijf Wat het patroon zegt
Wat ik deed
Links voor/Rechts voor Change to MC and work in St st last 4 sts.
With CC, work in seed st for front band to end
Met MC, brei in tricot tot er nog 4 steken overblijven. Schakel dan over naar CC en brei de laatste 4 steken in gerstekorrelsteek.
Work raglan shaping at side edge as for back, at the same time when piece measures x from beg, end with a RS row and shape neck as foll: Brei langs beide kanten de raglanvorm net zoals je dat tot het pand x meet van bij het begin. Eindig met een WS rij. Blijf de raglanvorm verder vormen, en begin tegelijkertijd ook de hals aan middenvoor als volgt te vormen:
BO x sts and cont to dec x st at neck edge every row x times more Zet x steken af aan middenvoor. Verminder verder als volgt:

  • Links voor:
    • RS: vorm de raglan, brei recht tot je 3 steken over hebt, k2tog, brei de laatse steek
    • WS: brei 1 steek averecht, zet 2 steken over alsof je ze recht gaat breien, maar brei ze dan averecht samen, brei de overige steken averecht
  • Rechts voor:
    • RS: brei 1 steek recht, ssk, brei verder tot je aan de raglan vorm komt
    • WS: brei averecht tot aan de laatste 3 steken , zet 2 steken over alsof je ze recht gaat breien, maar brei ze dan averecht samen, brei de overige steken averecht
Het patroon vermeldt niets over het al dan niet afzetten van de voorkanten. Bij mijn eigen versie had ik 3 steken over. Ik heb ze daar gehouden, en heb ze daarna verwerkt bij de hals. Voor het starttrekgiletje heb ik ze wel afgezet. Hier werd het een beetje verwarrend. Ik heb alles gewoon doen uitkomen.
Mouw Change to MC and work in St st, inc 1 st each side Schakel over op MC, brei 1 steek recht, Llinc 1, brei tot er 1 steek overblijft, Rlinc, brei 1 steek recht
Work until piece measures x from beg Brei tot het geheel x meet van bij het begin, en eindig met een WS rij.
Afwerking with CC and RS facing, pu and k15 sts up right front neck… Ik weet niet waarom, maar ik had maar 12 steken over in plaats van 15. Maar het ging ook.

Omdat dit al bij al een vlot projectje was, besloot ik om er ook eentje te breien voor mijn zwangere collega. En omdat ze een trekkie is, wist ik direct welk thema ik moest kiezen.

IMG_8689Voor deze versie gebruikte ik Rowan Siena 4ply, wat veel dichter aanleunt bij wat het patroon voorstelt. Dit is 100% katoen, en dat glijdt veel gemakkelijker dan wol. Ik moest er even aan wennen, maar ’t geeft wel een mooie flow, en ’t maakt het geheel lekker licht.

Voor de tattoo gebruikte ik het schema dat hoort bij het Star Trek sokkenpatroon.

startreklogo

Gebruikt materiaal

  • Wol: Rowan Sienna 4ply rood (3 bollen) en zwart (1 bol)
  • Naalden:  3mm (bamboe)

Ik kreeg het ding net op tijd af. Niet dat mijn collega al moet bevallen, maar ik ga zo stilaan wel in zwangerschapsverlof.

Beam us up, Scotty!’t Is nog even wachten voor de eigenaar van dit giletje geboren wordt. Maar ik heb wel al 1 boodschap klaar: Live long and prosper!

Share

1 Response

  1. Brilliant!

    Thanks girlie :)Both cardies look great on snoopy and I am sure they will look fab on the babies.

    Love them and you did a fabulous job!

    Trekkie baby salutes you!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: