Verwisselbare rondbreinaalden – wat kies je?

Het begon allemaal met een dertigsteverjaardagsfeestje en een amazon gift voucher. En het eindigde met een licht kreunende visakaart en ik die halsrijkend uitkeek naar de komst van de postbode.

Ik bestelde (onder andere) de Boye verwisselbare rondbreinaalden. Klinkt simpel, maar dat was het dus niet. De meeste bedrijven die dit item verkopen, verzenden het niet naar België. Uiteindelijk, na lang zoeken en veel vloeken, kwam ik terecht bij lesleycrafts. En toen bleek ook nog eens dat ze eigenlijk goedkoper waren dan die bedrijven die België mijden. Eureka!De postbode kwam natuurlijk op ’t moment dat ik niet thuis was. Dus moest ik nog een dag langer wachten. En toen ik het pakje dan eindelijk in mijn handen had, kreeg ik de envelop niet open. En die envelop, die wreef het er nog ’s in ook. “Quickly tear the strip to open” staat erop, maar daar kleven ze dan gigantisch dikke duct tape over. Ik moest er mijn sleutels bijhalen. Ik had ook gewoon kunnen wachten tot ik thuis was (want ik deed dit alles gewoon op straat), maar waar is de fun dan hé?

Toen ik de envelop dan eindelijk open gekregen had, bleek alles ook nog ’s in van dat keihard plastiek te zitten. Aaaaargh!

Bon, verwisselbare rondbreinaalden. Er bestaan verscheidene soorten. De Denise set, die had ik al. Hieronder vind je mijn vergelijking tussen beide soorten.

Denise verwisselbare rondbreinaalden

+
 • Ze zitten in een harde kaft die aan een boek doet denken. Je kan ze dus gemakkelijk tussen je breiboeken kwijt.Interchangeable knitting needles Denise
 • De kabels zijn dik en stevig, zodat ze ideaal zijn voor grote projecten in een dik garen.
 • Alle kabels en alle naalden hebben hun eigen plaatsje, en je hoeft ze gewoon terug op hun plaats te klikken. Zo behoud je een mooi overzicht van alle naalden en kabellengtes. Interchangeable knitting needles Denise
 • De handleiding toont je ook waar je alles moet steken, zodat dat overzicht bewaard blijft. Interchangeable knitting needles Denise
 • Alle naalden zijn gegraveerd met hun naalddikte, zodat je altijd goed weet welke maat je in je handen hebt.
 • Zowel de naalden als de kabels zijn van plastiek. Ik verkies plastiek boven metaal, omdat dat warmer aanvoelt en minder geluid maakt.
 • ’t Is roze!
 • Het is heel gemakkelijk om de kabel aan de naald vast te maken, je moet gewoon een kwartslag draaien. Maar dat zorgt er ook voor dat je kabel gemakkelijk loskomt, en dat is niet de bedoeling.
 • De kabels zijn heel dik, wat handig is voor robuuste projecten. Maar voor kleinere projecten wordt het daardoor moeilijk. Sokken breien met magic loop, dat lukt me echt niet met deze naalden.

Boye verwisselbare breinaalden

+
 • De set is heel compact, en heeft een zachte etui, en pakt daardoor heel weinig plaats in.Interchangeable knitting needles Boye
 • Je moet de kabel echt in de naald vijzen, en nog ’s goed aanspannen, dus alles zit goed vast.
 • De kabels zijn heel erg dun, en veel flexibeler dan die van de Denise set. Dit lijkt me idealer om magic loop te gebruiken.
 • Die kleurtjes, precies snoepjes!Interchangeable knitting needles Boye
 • Omdat de set zo compact is, zit alles minder mooi georganiseerd dan bij de Denise set. ’t Ziet er soms dan ook nogal chaotisch uit. Alle kabels zitten bij elkaar, en dan zitten er ook nog andere dingetjes onder de naalden verstopt.
 • ’t is een aluminium set. Dat tikt dus wel wat.
 • De naalddikte is niet gegraveerd in de naalden. Je kan je dus wel al eens gaan vergissen.
 • Deze zwarte lapjes zitten er ook bij, maar ik heb geen idee waarvoor ze dienen. Als jij ’t wel weet, zeg het mij, alsjeblieft. Interchangeable knitting needles

Tot zo ver mijn mening. Ik heb nog niet echt een favoriete set. Naarmate ik beide sets meer gebruik, zal dat duidelijker worden.

Interchangeable knitting needlesInterchangeable knitting needles
Gebruiken jullie ook verwisselbare naalden? Vinden jullie die dan aangenaam werken? En heeft iemand van jullie soms een bamboe set? Ik weet dat ze bestaan, en ik brei ontzettend graag op bamboenaalden, maar ze zijn wel duur, en 2 sets, dat zal voorlopig wel genoeg zijn.

2 gedachten over “Verwisselbare rondbreinaalden – wat kies je?”

Geef een reactie