Edward Cullen tas – Hoe maak je je eigen breischema plus gratis download

Mijn vriendin Karmen gaf een groot verjaardagsfeest begin oktober, samen met vrienden. Thema: Twilight. Haar favoriet karakter: Edward Cullen. Dus ik dacht, ik brei haar iets. Ik moest direct aan het Poster boy patroon denken dat je in Debbie Stoller’s Stitch ’n Bitch Nation kan vinden. En niets beter dan een Edward foto erop, toch? Dus ik startte mijn zoektocht naar een goeie foto met de juiste afmetingen die gemakkelijk naar een zwart/wit patroon omgezet kon worden en toch herkenbaar zou blijven. Bleek makkelijker gezegd dan gedaan…

De foto in orde krijgen

Uren ben ik bezig geweest om een goeie foto te vinden. Ik probeerde het met verschillende exemplaren, maar er kwamen een paar mislukkingen aan te pas. Dan nam het weer veel tijd in beslag om het zwart wit in orde te krijgen. Het boek zegt om photoshop te gebruiken, maar laat ik dat nu net niet staan hebben. En laat staan dat ik ermee kan werken. Dus ik ging voor GIMP. Gratis, en ik kon er hetzelfde resultaat mee bereiken. Dat doe je als volgt:

  1. Verwijder eerst de kleuren van je foto, via Image > Mode > Grayscale.
  2. Om de grijswaarden dan naar zwart wit om te zetten, ga je naar Colors > Curves.
  3. In het Curves dialoogvenster, zie je een diagonale lijn. Vervorm deze lijn lichtjes, zodat ze meer op een S gaat lijken. Dat doe je door gewoon ergens om de lijn te klikken, en ze dan naar boven of naar onder te slepen, tot ze er ongeveer als volgt uitziet:

     

    Je zal wat moeten testen voor je het helemaal juist krijgt, maar als je het Preview vakje aanklikt, kan je gemakkelijk zien hoe de foto zich aanpast volgens jouw wijzigingen. Hierdoor ben je er snel genoeg mee weg.

  4. Als je licht perfectionistisch bent ingesteld, kan je dan ook nog de kleur en het contrast van je foto aanpassen. Dat doe je via Colors > Brightness-Contrast.
  5. Verschuif nu de sliders in het Brightness-Contrast dialoogvenster. Klik weer het Preview vakje aan om je wijzigingen direct te zien. Je zal weer wat moeten testen om het juist te krijgen.

Zo. Nu heb je de foto wel al in orde gekregen, maar nu heb je nog altijd geen breischema natuurlijk. Daarvoor gebruikte ik dan weer Microrevolt’s KnitPro. Foto uploaden, op Submit klikken, en klaar is kees.

Het breien

Goed voorbereid begon ik eind augustus al te breien aan de tas. Gewoon in ’t rond, makkelijk genoeg, toch? En OK, er kwam wel wat fair isle bij kijken, maar uiteindelijk is dat ook maar kwestie van er de tel bijhouden. En toch kreeg ik het geheel maar net op tijd af.

Maar hier is hij dan:

Edward bag
Edward bag

 

Mijn grootste schrik was dat het eindresultaat er nogal bobbelig ging uitzien. Ik had het einde van het patroon verkeerd gelezen en mijn draad al wat te vroeg afgeknipt, en gewoon in het zwart verder gebreid. Geen goed idee, want door de andere kleuren te laten vallen, viel ook het weefwerk aan de achterkant weg, waardoor er plots weer veel meer rek op het breisel kwam. Waardoor het dan weer wijder werd aan de bovenkant. Gelukkig kon ik dit oplossen met de voering.

De voering

Appeltje eitje. Breedte en hoogte meten, een restje katoen, en stikken maar. Ik maakte er wat extra zakjes in ook, altijd handig.

 

Edward bag

 

Het resultaat viel wel kleiner uit dan verwacht, en ik had schrik dat er alleen maar een tijdschrift in zou kunnen. Maar uiteindelijk kreeg ik er toch een paar boeken in ook.

Je vindt het patroon hier Edward pattern pdf.

Share

4 Responses

  1. That bag looks absolutely amazing! You’re so cool! The most complicated thing I have ever knitted was a yellow bucket excavator, and that wasn’t even “real work” as I embroided it on top of a knitted piece after finishing it.

  2. Thanks Maria 🙂 I’m actually too lazy to embroider, that seems like double the work to me 😉 Now, I’m not sure I want to ask, but why and on what did you knit a yellow bucket excavator? I’ll need pictures, of course 😛

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: