Hoe brei je een koordje

Koordjes kan je breien, en gebruiken voor hoodies, tassen, en, in mijn geval, kattenspeeltjes. Zo’n koordje meestal opgebouwd uit 2 tot 4 steken, en zijn heel gemakkelijk om te maken.

Wat heb je nodig

  • 2 sokbreinaalden
  • 1 stopnaald

Hoe brei je een koordje

    1. Zet het nodige aantal steken op een van de sokbreinaalden. In mijn geval zette ik 2 steken op.
    2. Pak de breinaald met de steken erop in je linkerhand, en draai je naald van links naar rechts. De laatste steek die je hebt opgezet is nu de laatste steek op de naald, dus de steek die aan de linkerkant zit. Ook je garen zit aan de linkerkant.
    3. Pak je tweede sokbreinaald erbij, en brei de eerste steek op de naald. Leid daarbij je garen langs de achterkant van je werk, en trek goed aan.
      How to work in I-cord

      Aan de achterkant ziet het er dan zo uit:

      How to work in I-cord

    4. Brei tot je alle steken gebreid hebt.
    5. Pak de naald met de steken weer in je linkerhand, en draai daarbij je naald zodat de laatste steek die je gebreid hebt weer de laatste steek op de naald wordt.
    6. Herhaal tot je koordje de gewenste lengte heeft. Pas daarbij wel op: zo’n koordje is heel rekbaar. Als je het gebruikt voor een tas, kan het dus serieus uitrekken zodra er gewicht aan hangt. Hou daar rekening mee.
      How to work in I-cord
    7. Breek je garen wanneer je klaar bent, maar laat wel een eindje hangen.
    8. Pak je stopnaald erbij, en trek het laatste eindje garen door de alle steken.
    9. Werk het overige eindje in.

Klaar!

Share

1 Response

  1. Awesome! I totally need to learn how to make these, I can use them on lots of stuff! You could make a totally cute bracelet with 3 or 4 of those in different colors — the wheels are turning in my head, can you see them? haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: