Fluffy bunny slippers

Al van toen ik net leerde haken met Debbie Stollers Happy Hooker boek, heb ik mijn oog op dit patroon. Alleen zag het er een beetje ingewikkeld uit, en heeft het tot nu geduurd voor ik de moed bijeen had geraapt eraan te beginnen. Tot nu.

Ik wou de bunny slippers eigenlijk in het roze maken, maar ik had niet genoeg roze wol over. En omdat de haakdrang te groot was, had ik ook het geduld niet tot ik nieuwe kon gaan kopen. Dus nam ik de overschotjes van de Incognito en Incatnito sjaals.

Voor deze slippers haak je met twee bollen tegelijk. Dus dacht ik om ’s origineel te doen, en combineerde ik twee verschillende kleuren: grijs en bruin. Zoals je kan zien: niet zo geslaagd. Nu lijken ze blauw, om de een of andere reden.

Er zit ergens een foutje in het patroon ook. Ik kwam maar niet aan het juiste aantal steken. Uiteindelijk deed ik het dan maar kloppen, door de herhaling in het patroon eens extra te herhalen.

Toen ik alles in elkaar begon te zetten, begon ik het geheel mooier en mooier te vinden. En toen het dan echt op konijntjes begon te lijken, was ik er helemaal voor gewonnen. Deze gaan we heel zeker door een koude winter kunnen brengen! Manlief heeft ook al een paar besteld. Al wil hij geen konijnenoren. We zullen wel zien hoe we dat oplossen.

En terwijl ik dan toch een foto moest nemen, dacht ik om mijn nieuw gebreide sokken er ook maar bij te gooien. Ik ben uiteindelijk over het second sock syndrom geraakt, en kijk, een volledig paar! Dubbele win!

Fluffy bunny slippers
Fluffy bunny slippers

2 gedachten over “Fluffy bunny slippers”

Geef een reactie