Kato-aapje

Drie weken geleden kreeg ons gezellig citeetje er een inwoner bij: Kato, de schattigste baby van mijlen in de omtrek. En schattige baby’s, die hebben toch wel gepersonaliseerde knuffels nodig, nee? Ik maakte haar een Phildar aapje, zoals ik er nog al eentje gemaakt had.

Omdat ik nog niet zo lang haak, zag ik mezelf nog niet in staat om Kato’s naam op het aapje te krijgen. Met behulp van Debbie Stollers Happy Hooker, kwam ik wel te weten hoe je nu precies met verschillende kleuren haakt. Ze beschrijft bovendien ook hoe je tekeningen in een patroon kunt omzetten, dus dat kwam handig van pas. Als voorbeeld gebruikt ze een hart, en ik heb dat hartje schaamteloos gekopieerd. Al heb ik er wel de letter K in verwerkt. Dat die persoonlijke toets er toch nog inkwam.

Omdat ik geen ruitjespapier had en omdat ik geen gedukd heb, deed ik maar wat op een stukje papier.

crochet chart

Ik moet wel zeggen, het zag er allemaal iets makkelijker uit dan het eigenlijk was. Op het einde moest ik redelijk wat stukjes opnieuw haken, en ik was heel blij toen het hartje en de K eindelijk op hun plaats zaten. De rest van het aapje vloog daarna vooruit.

crochet monkey

Terwijl ik dezelfde afmetingen en dezelfde haak gebruike als voor het vorige aapje dat ik maakte, is Kato’s aapje toch een stukje kleiner geworden. Enkel en alleen omdat ik ander garen gebruikte. Hierdoor zie je ook minder door het aapje, wat het veel mooier maakte dan het vorige exemplaar.

crochet
Ik hoop dat het bij Kato in de smaak zal vallen.

Share

1 Response

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: