Afgewerkte pin-up jurk

Vorige maandag vond de laatste naailes voor de vakantie plaats. Gezien ik van plan was om dit jurkje voor een kerstfeestje te dragen, ging ik er wat extra moeite insteken en het zéker afkrijgen. Helaas. Toen ik aankwam, stonden er een paar flessen wijn en chips in een hoekje. Ik verdenk mijn lerares er niet direct van een geniepige alcoholverslaafde te zijn, dus ik voelde de bui al hangen: een kerstfeestje. Een uurtje voor ’t einde van de les, legden we onze projecten neer, en gingen er samen bij zitten. Heel leuk, daar niet van, maar mijn jurk raakte er niet mee af, natuurlijk. En ik was er nu net bijna. Alleen de halslijn, de armsgaten en de zoom nog.

Dus ging ik thuis aan de slag. Voor de hals, gebruikte ik een beleg van 3 centimeter breed. De hoekjes waren een beetje verraderlijk, en hier en daar zit er een scheef steekje, maar ’t ziet er allemaal ok uit.

facing
facing

Daarna dan de armsgaten. Zoals je misschien nog weet uit mijn vorige post, had het originele model kapmouwtjes.  De lerares had me gezegd om bias te gebruiken voor de armsgaten, dus zogezegd, zo gedaan. Voor een mouwbreedte van 12 cm, knipte ik een bias van 15 op 3 cm. Diagonaal geknipt, natuurlijk, op 45° van de draadrichting.

capped sleeves

Zodra dit gedaan was, moest ik alleen de zoom nog afwerken. Omdat deze stof voor een optische illusie zorgt met al die bolletjes en nogal sterk op een zak leek bij de eerste pasbeurt, besloot ik om het geheel een stuk korter te maken dan het originele model. Met dit als resultaat:

pin-up dress
pin-up dress

Tada! Klaar om te swingen op het Radio Modern kerstfeestje!

Share

2 Responses

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: